List of all DSTV Error Codes, Causes and Solutions

This article contains the full list of DSTV error codes it as well explained how to clear DSTV error codes.

There is no doubt that DSTV is the most used premium cable TV in Nigeria. Although most Nigerians aren’t happy with DSTV.

Average Nigerian are complaining on the high charges by DSTV, claiming that the South African company are taking advantage of monopoly to extort Nigerians.

Over the years few indigenous cable TV has emerged to compete with DSTV  but didn’t last the taste of time, and the existing ones are still struggling.

Users of DSTV experience different error codes which displays on their screen sometimes.

All the DSTV error codes has their individual meaning. The best way to solve the error code is to identify the cause of the error code by knowing the meaning of each of the code.

Below is the list of all DSTV error codes, the causes of each of the code and how to fix them.

All DSTV Error Codes

1. E04 Error code

Error message: Please insert Smart card

Error cause: Your DSTV smart card is not properly inserted, or the smart card is damaged.

Solution: Switch OFF your DSTV decoder, eject the smartcard and observe the terminals if it has rusted. Of yes clean the smartcard terminals with methylated spirit or fuel and it back. If not rusted then insert properly. If still didn’t work then there is a tendency that smartcard is totally damaged or it’s and with the decoder, you will then need to take it to DSTV outlet for more information.

2. E05 Error code

Error message: Cannot read smartcard.

Error cause: Your DSTV smart card is not properly inserted, or the smart card is damaged.

Solution: Refer to error E04

3. E06 Error code

Error message: Smartcard fault. Cannot read.

Error cause: Your DSTV smart card is not properly inserted, or the smart card is damaged.

Solution: Refer to error E04.

4. E07 Error code

Error message: Checking Smartcard.

Error cause: Your DSTV smart card is not properly inserted, or the smart card is damaged.

Solution: Refer to error E04.

5. E08 Error code

Error message: CA Module failure.

Error Cause: Control Access Module failure.

6. E14 Error code

Error message: Service is currently scrambled.

Error Causes: Poor signal or subscription expiration.

Solution: Give it some time if the subscription has not expired. You can as well go to the decoder’s menu and check the signal quality if it’s OK.

7. E16 Error code

Error message: Service is currently scrambled.

Error cause: Same as error E14 explained above.

Solution: Same as error E14 explained above.

8. E17 Error code

Error message: Smartcard marriage conflict.

Error cause: Smartcard pairing issue.

Solution: Reset your DSTV account decoder pairing or Send E17 and your smartcard number to 32472.

9. E18 Error code

Error message: Unknown Smartcard.

Error cause: Non-DSTV card inserted.

Solution: By sure you are using a DSTV smartcard and it well inserted.

10. E19 Error code

Error message: Service is currently scrambled. Please wait

Error causes: Device detecting subscription.

Solution: Give it sometime or reboot your decoder. Contact DSTV if it wasn’t solved.

11. E30 Error code

Error message: Service is currently scrambled. Please wait.

Error cause: Same with error E19.

Solution: Same with error E19.

12. E34 Error code

Error message: Cannot read smartcard.

Error cause: Smartcard is not valid.

Solution: Simply contact DSTV.

13. E35 Error code

Error message: Service is currently scrambled.

Error cause: Same with error E14.

Solution: Same with error E14.

14. E37 Error code

Error message: Invalid channel number.

Error cause: You selected an Invalid channel.

Solution: Choose another channel.

15. E38 Error code

Error message: The program Map Table unavailable.

Error cause: an invalid cable connection.

Solution: Make sure all cables are well connected to the decoder.

16. E42 Error code

Error message: Parental Control PIN Blocked.

Error cause: Channel is encrypted.

Solution: Go to the menu and decrypt channel with the locked PIN.

17. E43 Error code

Error message: Not for this country.

Error cause: DSTV broadcasting country is invalid.

Solution: Contact DSTV

18. E44 Error code

Error message: No PG status is available.

Error cause: The channel is locked under parental guard.

Solution: Enter the PIN to unlock and watch channel.

19. E45 Error code

Error message: Service not allowed.

Error cause: Not authorized to use the DSTV service.

Solution: Contact DSTV.

20. E50 Error code

Error message: No services available.

Error cause: Wrong package selected.

Solution: Select the package paid for.

21. E70 Error code

Error message: Services not available on TV2.

Error cause: Program can’t be viewed on the secondary TV because of copyright issues.

Solution: Watch on TV1

22. E71 Error code

Error message: Song title and artist info not available.

Error cause: Same with error E70.

Solution: Same with error E70.

23. E72 Error code

Error message: Rescan in progress.

Error cause: Your decoder is still scanning for channels.

24. E73 Error code

Error message: TV link overload.

Error cause: It’s a connection problem.

Solution: Check your connections very well.

25. E74 Error code

Error message: LNB1 overload.

Error cause: TV1 LNB connection issues.

Solution: Check your connections.

26. E75 Error code

Error message: LNB2 Overload.

Error cause: TV2 LNB connection issues.

Solution: Check all your connections.

RELATED ARTICLES

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!